2 Ιουν 2013

Έτοιμο το τατουάζ (χάραγμα) κινητό



Η πρώην επικεφαλής της γνωστής DARPA και  στέλεχος πλέον της Motorola, Regina Dugan,
μίλησε στο ετήσιο συνέδριο D11 για το μέλλον της ταυτοποίησης στα smartphones και τις νέες μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν για  να αντικαταστήσουν την πληκτρολόγηση κωδικών.
Η επικρατέστερη  είναι ένα ηλεκτρονικό τατουάζ το οποίο περιέχει ενσωματωμένη κεραία και αισθητήρες, επιτρέποντας στο smartphone σου να αναγνωρίζει την ταυτότητα σου και να ξεκλειδώνει. Το τατουάζ παράγεται ήδη σήμερα από την εταιρεία MC10 και μάλιστα  η Regina Dugan έχει ένα πάνω από τον αριστερό της καρπό. Αυτό όμως το τατουάζ-χάραγμα, μπορεί από μόνο του να είναι ένα smartphone, μέσω του οποίου θα μας εντοπίζουν


Η δεύτερη  μέθοδος ταυτοποίησης είναι ένα χάπι, που σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις το τηλέφωνο σου με ένα άγγιγμα. Το χάπι περιέχει ένα μικροσκοπικό chip και μια μπαταρία η οποία τροφοδοτείται από τα οξέα του σώματός σου.
Το χάπι έχει ήδη πάρει έγκριση από την αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων FDA, αλλά ο σκοπός του χαπιού που προκαλεί φόβο, αφού είναι κάτι που παίρνεις μέσα στο σώμα σου, θα οδηγήσει στο τατουάζ-χάραγμα, που προτείνεται για λόγους μόδας, να μπαίνει και στο μέτωπο.
Όταν χρησιμοποιηθεί, ο συγκεκριμένος πομποδέκτης απλά θα συνδέται με ενα bluetooth.

Πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: