30 Ιουν 2013

Γράμμα από την Κύπρο



Λάβαμε και δημοσιεύουμε :

"Το πρόβλημα των Κυπρίων είναι πνευματικό έλεγε ο Άγιος Γέροντας ΠαΪσιος . Και όντως έτσι είναι.  Εμείς οι Κύπριοι αποπροσανατολιστήκαμε και βρεθήκαμε μακριά από τον Χριστό. Αγαπήσαμε το χρήμα, την καλοπέραση και τις κοσμικές ηδονές. Ξεχάσαμε και στην ουσία θυσιάσαμε την  μισή μας σκλαβωμένη πατρίδα και αντί για αγώνα για απελευθέρωση κάνουμε έναν τάχα αγώνα για «επανένωση» άκουσον-άκουσον σαν να μην προηγήθηκε η βάρβαρη τούρκικη εισβολή. Ένα τάχα αγώνα στον οποίο δεχόμαστε αβίαστα  και χωρίς ντροπή ότι πιο προκλητικό μας προτείνει η  λυσσασμένη Τουρκία.
Καμία πίστη στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, καμία προσευχή δεν γίνεται για να μας ελευθερώσει από τους κατακτητές. Oι προγονοί μας ( «οι αναρίθμητοι άγιοι μας έμειναν στερεοί στην πίστη και δεν πρόδωσαν» όπως έλεγε ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, που σαν Κύπριος πονούσε πάρα πολύ για την κατάντια μας) θυσιάστηκαν για την πίστη και την πατρίδα, ενώ, εμείς αγωνιούμε για την οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου. Ποία οικονομική ανάκαμψη! Χανόμαστε, πνιγόμαστε , η Υπεραγία Θεοτόκος κλαίει για μας που πάψαμε να την αγαπάμε και εμείς επιθυμούμε την επαναφορά στην υλική ευμάρεια. Όλοι στην Κύπρο ψάχνουν να βρουν το λάθος και τους λόγους που φτάσαμε εδώ  όσο αφορά την οικονομία. Μακάρι να ήμασταν πάμπτωχοι! Αν ήμασταν φτωχοί θα πετροβολούσαμε τους Τούρκους στα συρματοπλέγματα από το 19 74. Θα κάναμε πραγματικό αγώνα! Αν ήμασταν φτωχοί θα θυμόμασταν τον Κύριο μας και με δάκρυα μετανοίας  θα ζητούσαμε συγχώρεση ....
Μας αγαπά όμως ο Θεός ! Με την πρόνοια του έχουμε ακόμα φωτεινούς φάρους όπως ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος που αποτελούν την μαγιά μέσα από την οποία θα προκύψουν οι νέοι Κύπριοι Άγιοι, οι νέοι αγωνιστές της πίστεως!
Σε αντίθεση με  τη δυσοσμία που αναδύεται από την κυπριακή κοινωνία και πολιτεία, γνωρίζεις κάποιους μοναχούς κυρίως, αλλά και κοσμικούς  που σου μεταδίδουν την σιγουριά ότι οι προσευχές τους πραγματικά εισακούονται και ότι θα καταφέρουν να ξυπνήσουν τον κυπριακό λαό.
Είχαμε την ευλογία να γεννηθούμε σε ένα τόπο που αγιάστηκε από τα πρώτα Αποστολικά χρόνια!
Έχουμε την ευλογία να είμαστε απόγονοι Αγίων που μαρτύρησαν για να διασφαλίσουν την Ορθόδοξη μας πίστη και  παράδοση από την λύσσα και κακία των  Φράγκων και των Τούρκων.
Ας γονατίσουμε και ας προσευχηθούμε με συντριβή στον Κύριο μας Ιησού Χριστό και στην Υπεραγία Θεοτόκο διότι μόνο έτσι θα «ανακάμψουμε» ....πνευματικά.
 
Δούλος Κυρίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: