11 Αυγ 2013

Τα κόμματα ξέχασαν τον Τάσο Ισαάκ!



Ο Ελληνοκύπριος ήρωας που πέθανε σαν σήμερα, το 1996, ξεχάστηκε από όλους
Σαν σήμερα το 1996 ο Τάσος Ισαάκ έπεφτε νεκρός στην νεκρή ζώνη της Δερύνειας από το μανιασμένο πλήθος Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και αντιδιαδηλωτών.  Στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι Tούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκε μεγάλος αριθμός Τούρκων και Τουρκοκύπριων αντιδιαδηλωτών καθώς και μέλη της υποτιθέμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν επανειλημμένα με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς. Mέλη της Eιρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Tον κτυπούσαν και τον κλοτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο Tάσος Iσαάκ άφησε την τελευταία του πνοή, λίγα μέτρα μακριά από την πόλη φάντασμα της Aμμοχώστου.

Tο άψυχο κορμί του μεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο Παραλιμνίου όπου τρεις μέρες αργότερα έγινε η κηδεία. Τραγική ειρωνεία. H γυναίκα του ήταν έγκυος και στις 17 Σεπτεμβρίου 1996 έφερε στη ζωή ένα κοριτσάκι που πήρε το όνομα του.
17 χρόνια μετά κανένα από τα κόμματα δεν έβγαλε έστω μία τυπική ανακοίνωση για να τιμήσει τον θάνατο του ήρωα από την Κύπρο. Ακόμα και η Χρυσή Αυγή που έχει αναφορά στον διαδικτυακό της τόπο είναι αναδημοσίευση από το εθνικιστικό κόμμα της Κύπρου. (parapolitika)
(Aργησε λίγο η Χρυσή Αυγή αλλα το έβαλε) (Tich-cy-gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: