6 Φεβ 2019

Απείλησε με τελεσίγραφο ο Βαρθολομαίος τον Γέροντα Εφραίμ;



Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε τελεσίγραφο στον Γέροντα Εφραίμ ότι αν δεν πάει στην «ενθρόνιση» του σχισματικού Επιφανίου θα τον παύσει από τα ιερατικά του καθήκοντα.

Η είδηση έρχεται από το OrthodoxChristianity, το οποίο αναφέρει την μαρτυρία του Maxim Pavlov από το Κίεβο, αρθρογράφο στο Pravoslavie.ru.. Ο συγκεκριμένος επικαλείται αξιόπιστη πηγή με άμεση επαφή με Βατοπαίδι.

«Έχει επίσης αναφερθεί από τον Maxim Pavlov του Κιέβου, αρθρογράφο του Pravoslavie.ru, πληροφορία αξιόπιστης πηγής με άμεση επαφή με το Βατοπαίδι, ότι ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ έλαβε τελεσίγραφο από τον πατ. Βαρθολομαίο να παρευρεθεί στην ενθρόνιση ή να παυθεί από τα ιερατικά του καθήκοντα.»

Εάν αυτό ισχύει, η είδηση ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε γράμμα στον Γέροντα Εφραίμ για να του ευχηθεί «ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του», δεν μπορεί παρά να προκαλέσει απέραντη θλίψη και οργή… Ας μην το συνεχίσω.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι από τις 20 Μονές του Αγίου Όρους οι 7 (αλλού αναφέρει οι 5) ψήφισαν υπέρ της αποστολής αντιπροσωπείας στην «ενθρόνιση» του σχισματικού Επιφανίου. Σε αυτές αναφέρεται ότι δεν ήταν η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου διότι ο Γέρων Εφραίμ έχει καλές σχέσεις με το Πατριαρχείο Μόσχας. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που ο Βαρθολομαίος ήθελε να πάει ο συγκεκριμένος Ηγούμενος. Θα βοηθούσε όμως όλους μας πολύ εάν μαθαίναμε ποιες ακριβώς ήταν αυτές οι Μονές που ήθελαν να σταλεί αντιπροσωπεία, διότι τώρα βαδίζουμε στα τυφλά.

Κατόπιν όμως της επιδείνωσης της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, τα πράγματα δείχνουν ότι ενεργούσε κάτω από τον αφόρητο εκβιασμό του Βαρθολομαίου. Δυστυχώς πήγε στην Ουκρανία και έδωσε την ευκαιρία στον σχισματικό Επιφάνιο να φωτογραφηθεί μαζί του -του αρκούσε αυτό- για να παίξει το επικοινωνιακό του παιχνίδι. Μάλιστα, η ιστοσελίδα lb.ua αναφέρει, σύμφωνα με το OrthodoxChristianity, ότι «ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ έδωσε συγχαρητήρια στον Επιφάνιο για την εκλογή του και για την επικείμενη ενθρόνισή του, και του ευχήθηκε επιτυχία στην νέα του θέση ως προκαθήμενος της ‘Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας’».

Δεν μπορούμε όμως να πιστέψουμε ένα ουκρανικό μέσο το οποίο είναι ταγμένο στην σχισματική ψευτο-εκκλησία, γνωρίζοντας μάλιστα τις δόλιες μεθόδους που σκαρφίζονται για να κερδίσουν πιστούς από την Κανονική Εκκλησία.  Γι’ αυτό ευχόμαστε η περιπέτεια του Γέροντα Εφραίμ -επέμβαση της Παναγίας;- να τον βοηθήσει να ξεκαθαρίσει μέσα του και να πει σε όλους μας τι ακριβώς συνέβη. 

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: