26 Δεκ 2010

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ


Το ότι οι φοροφυγάδες πρέπει να πληρώνουν επειδή οι υπόλοιποι δεν είμαστε κορόϊδα, είναι λογικό και θεμιτό. Το να προπαγανδίζει όμως το κράτος τη δύναμή του να σε τσακίσει είναι αθέμιτο. Θυμίζουμε την κρατική διαφήμιση της πολιτείας της Πενσυλβάνια για τους οφειλέτες του δημοσίου. Ειδικά τώρα που οι νεοάστεγοι στις ΗΠΑ πληθαίνουν λόγω του ότι δόθηκαν δάνεια εύκολα και αφειδώς και μετά ήρθαν οι απολύσεις και ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει και επειδή χρήμα για την επιβαλλόμενη ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών δεν υπάρχει, όλοι καταλήγουν με χρέη στο δημόσιο και τις τράπεζες και το έτοιμο χρήμα, αργά ή γρήγορα τελειώνει.

Η λεγόμενη ενεργειακή αναβάθμιση ή θωράκιση των κατοικιών και των κτιρίων, ακούγεται καλή, αφού μπορεί να σου εξασφαλίσει χαμηλότερο κόστος ψύξης και θέρμανσης λόγω καλύτερης μόνωσης. Πόσο κοστίζει όμως; Και αν πάρεις δάνειο για να την πραγματοποιήσεις και δεν μπορείς να το αποπληρώσεις; Τότε τι γίνεται;

Η ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου ή κατοικίας, περιλαμβάνει αλλαγή σε κουφώματα και πόρτες, αλλαγή στο σύστημα θέρμανσης και αντικατάστασή του με ηλιακό, αλλαγή της υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης εγκατάστασης και μόνωση της οροφής και των τοίχων. Το κόστος είναι δυσβάσταχτο και η επιτυχία αμφισβητούμενη. Όποιος όμως δεν την κάνει την ενεργειακή θωράκιση του σπιτιού του, τότε θα πληρώνει πράσινα οικολογικά πρόστιμα, διότι θα ρυπαίνει το περιβάλλον και θα είναι οικολογικός δήθεν τρομοκράτης. Ποιός αντέχει να πληρώσει την αναβάθμιση ή τα πρόστιμα; Έτσι άρχισαν να δημιουργούνται οι νεοάστεγοι στις ΗΠΑ.

Οι ενεργειακοί ελεγκτές και τα πιστοποιητικά ενεργειακής επάρκειας στην Ελλάδα έρχονται από 1-1-11 και όποιος δεν έχει τέτοιο πιστοποιητικό δεν θα μπορεί ούτε να νοικιάσει ούτε να νοικιάσει ούτε να πουλήσει το σπίτι του.

Για λεπτομέρειες ζητείστε τη νέα τριλογία του Δημοσθένη Λιακόπουλου με τον τίτλο "Το εκρηκτικό μίγμα", πριν εξαντληθεί στο 2310-521010

Δείτε το βίντεο της τρομοκράτησης των οφειλετών του δημοσίου στην Πενσυλβάνια.


πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: