20 Νοε 2015

Το πρώτο γενετικά τροποποιημένο ζώο στο πιάτο σας!!Εκτός από τα μεταλλαγμένα φυτά, πλέον έρχονται στο τραπέζι των καταναλωτών και τα μεταλλαγμένα ζώα και ψάρια!
Το πρώτο γενετικά τροποποιημένο ζώο για ανθρώπινη κατανάλωση παγκοσμίως θα είναι ένας σολομός του Ατλαντικού, ο οποίος έλαβε τη σχετική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.
Μάλιστα ο γενετικά τροποποιημένος σολομός δεν θα έχει υποχρεωτικά σχετική σήμανση στη συσκευασία του, οπότε δεν θα μπορούν να τον ξεχωρίσουν οι αγοραστές από τον κανονικό σολομό. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής είναι επειδή τόσο ο μεταλλαγμένος όσο και ο φυσικός σολομός έχουν την ίδια θρεπτική αξία.
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας AquaBounty Technologies της Μασαχουσέτης, που έκανε την γενετική τροποποίηση στον σολομό, είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση για έγκριση πριν από περίπου 20 χρόνια, σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Reuters και τους «New York Times».


Παρά την απόκτηση της άδειας, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλοι αντίπαλοι των μεταλλαγμένων επιμένουν πως οι καταναλωτές δεν θα έχουν όρεξη να φάνε μεταλλαγμένα ψάρια, τα οποία μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για άλλα ψάρια, αν δραπετεύσουν στις ανοιχτές θάλασσες.

prisonplanet
Δεν υπάρχουν σχόλια: