18 Νοε 2015

Το Ισλαμικό Κράτος κρύβεται σε υπόγεια πόλη κάτω από τη Ράκα





Απορούν πολλοί γιατί παρά τους σφοδρότατους βομβαρδισμούς Γάλλων και Ρώσων στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλη Ράκα της κεντρικής Συρίας, οι απώλειες των τζιχαντιστών είναι μικρές.
Το TRIBUNE εδώ και ενάμιση μήνα έχει δημοσιεύσει ότι οι ηγέτες της οργάνωσης είχαν πάρει από καιρό τα μέτρα τους.
Κάτω από την πόλη Ράκα έχουν σκάψει μια υπόγεια πόλη – καταφύγιο, στην οποία βρίσκονται ασφαλείς, με όλες τις ανέσεις, όσο τους σφυροκοπούν τα μαχητικά αεροπλάνα.
Διαβάστε τι είχαμε γράψει την 1η Οκτωβρίου:
Το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει μια υπόγεια πόλη για να κρύβονται οι ηγέτες του
Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι απλά μια τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση.
Είναι ένας καλά οργανωμένος τζιχαντιστικός στρατός, ο οποίος διοικείται από πρώην αξιωματικούς του ιρακινού στρατού και των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών.
Η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους έχει μελετήσει καλά τον ανορθόδοξο πόλεμο και έχει αντλήσει γνώση από αντάρτικα που έχουν εκδηλωθεί σε όλο τον πλανήτη.
Επίσης, έχει καταφέρει να συσσωρεύσει εμπειρική γνώση και από τρομοκρατικές οργανώσεις από παντού στον κόσμο και να την προσαρμόσει στις πολεμικές συνθήκες της Μέσης Ανατολής.
Χάρη σε αυτές τις στρατιωτικές μελέτες, που υπενθυμίζουμε διεξάγονται από πρώην μόνιμους αξιωματικούς του ιρακινού στρατού, το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκτήσει υπεροχή στις μάχες εφαρμόζοντας πολλές από αυτές τις τακτικές.
Τα κρησφύγετα που είχαν δημιουργήσει οι μουτζαχεντίν σε σπηλιές στο Αφγανιστάν, πολεμώντας ενάντια αρχικά στους Σοβιετικούς και αργότερα στους Αμερικανούς, και ουσιαστικά τους κρατούσαν άτρωτους στις αεροπορικές επιδρομές, αυτές οι ιδιαίτερες «οχυρώσεις» αποτέλεσαν έμπνευση και για το Ισλαμικό Κράτος.
Οι τζιχαντιστές δημιούργησαν κάτω από τη Ράκα της Συρίας, την πόλη που έχουν ανακηρύξει πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» τους, ένα εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων τούνελ και καταφυγίων, που τα έχουν οχυρώσει με τσιμέντο και σίδερο.
Εκεί επίσης φυλάσσουν τα οπλαστάσιά τους, εκεί είναι και τα αρχηγεία τους πλέον.
Για τη δημιουργία αυτών των υπόγειων καταφυγίων, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε αιχμαλώτους και ομήρους.
Ο Αμπού Μοχάμεντ από την πόλη Ταμπάκα, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση από το Ισλαμικό Κράτος επειδή τον έπιασαν να καπνίζει, αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος πήρε κρατούμενους να σκάψουν καταφύγια κάτω από το έδαφος, μεταξύ αυτών και τον ίδιο.
Οι χώροι αυτοί οχυρώθηκαν με σίδερο και τσιμέντο και έχουν μεγάλο μέγεθος. Μεταξύ τους συνδέονται με τούνελ.
Ο Αμπού Μοχάμεντ θυμάται ότι μία από τις αγγαρείες που του ανατέθηκε ήταν να μεταφέρει ολόκληρη την επίπλωση από ένα σπίτι που είχαν επιτάξει οι τζιχαντιστές σε ένα από τα υπόγεια καταφύγια.
Υψηλόβαθμο στέλεχος στο Ισλαμικό Κράτος είχε δημιουργήσει ένα χλιδάτο υπόγειό διαμέρισμα. Τα καταφύγια αυτά έχουν όλες τις ανέσεις, μέχρι και παροχή νερού.
Εκτός από κρατούμενους, στην κατασκευή τους εργάστηκαν και επαγγελματίες οικοδόμοι που πληρώνονταν αδρά για τα δεδομένα της εμπόλεμης Συρίας.
Το δίκτυο καταφυγίων, στοών και διαμερισμάτων είναι τόσο εκτεταμένο, που δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη υπόγεια πόλη, κάτω από τη Ράκα της Συρίας, για να ζουν με ασφάλεια οι ηγέτες του, άτρωτοι από τις αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων.

tribune
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: