6 Σεπ 2019

Απόλυτη δικαίωση του EL.GR: “Black Mirror” στην Κίνα (Βίντεο)



Του Γιώργου Φαρμάκη

Το 2018 είχαμε γράψει ότι η Google Βοηθάει την Κίνα να αναπτύξει ένα σύστημα καθολικής παρακολούθησης.

Η είδηση αυτή είχε προκαλέσει εντύπωση σε κάποιους και σκέψεις αμφισβήτησης σε κάποιους άλλους. Όταν το γράψαμε (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ), αυτό το σύστημα βρισκόταν στα πρώτα στάδια της δημιουργίας του και είχε το όνομα “Dragonfly”.

Φτάσαμε στο 2019 και ο μεγάλος αδερφός είναι έτοιμος. Έχει την δυνατότητα να αξιολογεί την ζωή των Κινέζων σε δεκάδες πόλεις. Αυτή η εφαρμογή θα εγκατασταθεί σε όλη την Κίνα και αργότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πως λειτουργεί: Εκατομμύρια υπερσύγχρονες κάμερες παρακολουθούν τους πολίτες 24/7. Τα παιδάκια για να μπούνε μέσα στα σχολεία πρώτα πρέπει να περάσουν μπροστά από μηχάνημα που ελέγχει τα βιομετρικά τους στοιχεία.

Το χειρότερο είναι ότι όποιος πολίτης δεν είναι καλός και υπάκουος, βγαίνει εκτός κοινωνίας. Δεν έχει την δυνατότητα να ζει με αξιοπρέπεια, χάνει τα δικαιώματά του και τα παιδιά του (αν έχει) δεν μπορούν να πάνε σε καλό σχολείο.

Όταν είχαμε μεταδώσει την είδηση, όλα φαίνονταν μακριά αλλά όπως θα διαπιστώσετε, δεν είναι. Ποια κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγχει απόλυτα τους πολίτες της; Σύντομα σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι θα χάσουν την προσωπική τους ελευθερία. Θα πρέπει να αποχαιρετίσουν τις ιδιωτικές τους στιγμές. Αυτό πολλοί θα το θεωρήσουν πρόοδο αφού έτσι και αλλιώς ποστάρουν τις φωτογραφίες τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το κινεζικό σύστημα στην πράξη, είναι ένα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης υπερσύγχρονο. Για όσους σκεφτούν ότι αυτό δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στις δυτικές κοινωνίες, έχουμε να πούμε το εξής:

Στην αρχή θα το παρουσιάσουν σαν μια νέα μόδα. Οι δυτικές κοινωνίες δεν έχουν μάθει να υπακούν 100% τις κυβερνήσεις τους, όπως οι «γαλουχημένοι» στον Κομμουνισμό Κινέζοι.

Δείτε το βίντεο του sputniknews.gr:

Ο «Μεγάλος Αδελφός» γίνεται πραγματικότητα στην Κίνα

Οι Κινέζοι με την βοήθεια της Google εφάρμοσαν το σύστημα αξιολόγησης της συμπεριφοράς των πολιτών και μας φέρνουν στον νου την βρετανική σειρά Black Mirror, στην οποία υπάρχει επεισόδιο που δείχνει ακριβώς αυτό το πράγμα.

Έχετε ακόμα την εντύπωση ότι αυτές οι ειδήσεις είναι για γραφικούς;

Πηγή εικόνας: pexels

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: