"Κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών αυτών των ετών, βρήκαμε μια δομή που πιστεύουμε ότι χρονολογείται γύρω στα 6000 π.Χ.", δήλωσε ο Burcin Erdogu από το Πανεπιστήμιο Trakya, αρχαιολόγος και επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας.
Ο αρχαιολόγος δήλωσε ότι η νέα ανασκαφή, που χρονολογείται από πριν 8.800 χρόνια , θα ρίξει φως στην ιστορία του νησιού της Ίμβρου .
"Αυτή η δομή είναι μια σημαντική ανακάλυψη τόσο για τα νησιά του Αιγαίου όσο και για τη δυτική Μ.Ασία -«Ανατολία»", ανέφερε. Πρόσθεσε ότι το μνημείο σχήματος Τ είναι μια τετράπλευρη κωνική δομή, που τελειώνει σε πυραμίδα.
Είναι κατασκευασμένο από δύο τεμάχια, διασυνδεδεμένα με τοίχους μήκους επτά μέτρων. Αυτό θυμίζει τις πέτρινες δομές στο « Γκιομπεκλί Τεπέ », ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στην νοτιοανατολική επαρχία Sanliurfa της Μ.Ασίας .
Ο ανασκαφέας δήλωσε ότι ήταν η γενική σκέψη ότι οι δημόσιες δομές, όπως οι ναοί, εξαφανίζονταν μέσω της εγγύς Ανατολής. "Οι μνημειώδεις κατασκευές φαίνονται σαν μέρος μιας περιοχής όπου οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν ορισμένες δραστηριότητες και τελετουργίες", πρόσθεσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου