25 Οκτ 2018

«Δωσ’ μου το χέρι σου»: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν μικροτσίπ



«Δωσ’ μου το χέρι σου»: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν μικροτσίπ – Επόμενο βήμα η παγκόσμια δικτύωση; (ΒΙΝΤΕΟ)


Η πολυπολιτισμική Σουηδία δείχνει τον δρόμο στην Ευρώπη.

Φυσικά δεν είναι hoax! Ο αριθμός των Σουηδών που αποδέχονται την εμφύτευση μικροτσίπ, τα οποία περιέχουν πληροφορίες για την ταυτότητά τους, έχει ανέβει ξεπερνώντας κατά πολύ τους 4.000!

του Κίμωνα Χαραλάμπους

«Η εν λόγω μικροτεχνολογία έχει παρακάμψει την ανάγκη για μετρητά, εισιτήρια ακόμα και social media», γράφει η Daily Mail.

Τα τσιπ, μας λένε, έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την ζωή μας πιο βολική. Αντικαθιστούν τα κλειδιά και τις κάρτες πρόσβασης σε σπίτι, γραφείο και γυμναστήριο, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση στοιχείων ταυτότητας, στοιχείων προφίλ στα social media, στοιχείων εισιτηρίων σε μέσα μαζικής μεταφοράς κτλ.

Σύμφωνα πάντα με την Daily Mail, το τσιπάριμα έχει ήδη υιοθετηθεί από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «LinkedIn».

Ο LinkedIn είναι ιστόχωρος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης. Τα εγγεγραμμένα μέλη του έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το προσωπικό επαγγελματικό τους προφίλ, να συνδεθούν με άλλους χρήστες, να αναζητήσουν εργασία, αλλά και να δημιουργήσουν πελατολόγιο.

Σε λίγο λοιπόν, κατά τα φαινόμενα, η δικτύωση σε όλα social media, παγκοσμίων, γιατί να μην γίνεται μέσω μικροτσίπ και όχι υπολογιστή.

Η 28χρονη Szilvia Varszegi αναφέρει πως τα μικροτσίπ «της έχουν λύσει τα χέρια».

Μπορώ να μεταφέρω τις πληροφορίες μου σε smartphone μέσω επαφής χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσω», αναφέρει.

Ο Ben Libberton, Βρετανός επιστήμονας που εδρεύει στην νότια Σουηδία, κάνει λόγο για χλιαρή αντίσταση απέναντι στην νέα τεχνολογία μικροτσίπ, ενώ κρούει τον κώδων του κινδύνου.

«Όσο περισσότερες πληροφορίες αποθηκεύονται σε ένα σημείο, σε ένα τσιπ, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών εναντίον μας», αναφέρει, τονίζοντας, υπερασπιζόμενος την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Επιπλέον, προσθέτει πως τα μικροτσίπ μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση ή αντίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το μικροτσίπ, στην παρούσα φάση, έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Εμφυτεύεται με σχετικά φρικαλέο τρόπο, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο της Daily Mail.

Ωστόσο, η τεχνολογία και προχωρά και ενδεχόμενα βρουν τρόπο να το εμφυτεύουν εντελώς ανώδυνα μέσα μας.

Μην ξεχνάτε ότι, παρά το γεγονός πως το παρόν άρθρο αναφέρεται στην Σουηδία, ήδη στην Ελλάδα σε δελτία ειδήσεων μεταδίδουν για την μαζική εμφύτευση μικροτσίπ σε υπαλλήλους, ενώ μικροτσίπ εμφυτεύονται σε όλη την Ευρώπη.

Το σύνθημά τους θα μπορούσε να είναι «δωσ’ μου το χέρι σου».

Γιατί το κάνουν αυτό τα ΜΜΕ; Μήπως για να γίνει, σε βάθος χρόνου, μόδα;

Πολλοί θα δουν το «τυρί» (ευκολία), την «φάκα» όμως; Μα γι’ αυτό υπάρχει το el.gr! Για να σας εμφανίζει τις φάκες! Στο τέλος θυμηθείτε τι έλεγε ο Δημοσθένης Λιακόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: