25 Οκτ 2018

Όλα σε ένα…νοικοκυρεμένα! Η νέα «πικρή» δικαίωση μας έρχεται από την Ινδία


Όλα σε ένα…νοικοκυρεμένα! Η νέα «πικρή» δικαίωση μας έρχεται από την Ινδία – «Μαντρώνουν» μαζικά τους ανθρώπους


Δεν είναι τυχαίο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παγκόσμιο πείραμα στις δύο πιο πολυπληθείς χώρες του πλανήτη.

Του Άρη Δημόπουλου

Κίνα και Ινδία συνεχίζουν να «πρωτοπορούν» στον τομέα της τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας ένα «έξυπνο» μέλλον για τους κατοίκους τους.

Οι…καινοτομίες που προωθούνται δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες (τύπου 5G), αλλά κυρίως με «διευκολύνσεις» όπως οι κάρτες-τσιπ για πολλαπλές χρήσεις!

Η παρακάτω είδηση λοιπόν μας έρχεται από την Ινδία και έρχεται σε πλήρη συνάρτηση με όσα διαβάσατε για τα «έξυπνα διόδια» της Κίνας στο el.gr .

Κατά το κινεζικό λοιπόν πρότυπο και όσο οι ινδικοί αυτοκινητόδρομοι αποκτούν «έξυπνα διόδια», ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή όλων των διπλωμάτων και πάσης φύσεως αποδεικτικών για την οδήγηση.

Ωστόσο στην περίπτωση της Ινδίας δεν μιλάμε απλά για μία «αλλαγή», αλλά για συγχώνευση των παραπάνω εγγράφων με μία ΜΟΝΙΜΗ κάρτα ID για όλες τις χρήσεις!

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εγκαινιάζει τις νέες άδειες οδηγών και κάρτες εγγραφής οχημάτων, οι οποίες για πρώτη φορά θα συγχωνευτούν σε ΜΙΑ κάρτα-τσιπ , ούτως ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμες από τα ειδικά σημεία ανίχνευσης στους ινδικούς αυτοκινητοδρόμους (κατά το πρότυπο της Κίνας).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες άδειες θα περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο αίματος και τη δωρεά οργάνων.

Όποιος νέος οδηγός στην Ινδία θέλει για παράδειγμα να βγάλει από το 2019 δίπλωμα, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβει την ενιαία κάρτα-τσιπ, που εκτός των άλλων θα λειτουργεί και ως μία δεύτερη ταυτότητα.

Το μέτρο (για την ώρα) δεν έχει υποχρεωτική μορφή στους παλιούς ιδιοκτήτες παντός είδους οχημάτων, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν θα χορηγηθούν ειδικά κίνητρα σε όσους….τρέξουν από τώρα για την έκδοση των νέων καρτών.

Για όσους όμως πουν πως πρόκειται απλά για ένα μεμονωμένο μέτρο, θυμίζουμε πως στην Ινδία ήδη «τρέχει» το εθνικό πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας εν ονόματι Aadhaar, στο οποίο και είναι εγγεγραμμένοι φυσικά εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί.

India swaps cash for biometric payments

Aadhar Enabled Biometric Attendance System

Στην Ινδία εξάλλου ήδη προχωρούν προς υλοποίηση φιλόδοξα μέτρα για την εισαγωγή σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους συστημάτων αναγνώρισης (RFID), αρχής γενομένης από τα διόδια. 

Eιδικές ετικέτες RFID που εκδίδονται από την HGCL μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις πύλες διοδίων σε ολόκληρη τη χώρα, «διευκολύνοντας» τους οδηγούς και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες οδηγούς. 


Φυσικά , όπως στην περίπτωση της Κίνας, έτσι και τώρα, όλα αυτά είναι απολύτως αληθινά και ήδη «τεστάρονται» σε μία μεγάλη μάζα ανθρώπων. 

Πριν μερικά χρόνια ωστόσο τα παραπάνω δεν αποτελούσαν τίποτα περισσότερο από τα «τρομακτικά πράγματα που έλεγε ο Λιακόπουλος». 

Θυμηθείτε:

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΠΑΡΚΟΟΥΝΤ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: